Skip to content

Rijke Caramel recept

  • *  220 gram suiker

  • *  3 eetlepels water

  • * 120 ml slagroom

  • * 60 gram ongezouten boter

 

  • Kook het suiker

    Plaats de suiker in een zware pot en giet het water erover. Zet je pot op middelhoog vuur en dek af met een deksel.

    Zodra je ziet dat de suiker begint te koken, verwijder je je deksel.


    Boter toevoegen

    Plaats de koude boter in een hittebestendige kom en laat een zeef op de top rusten.


    Verwarm je slagroom

    Verwarm je slagroom in de magnetron gedurende ongeveer een minuut, of tot het bubbelt.


    Roer suiker

    Blijf je suiker bekijken tot het barnsteen begint te worden. Roer de amberkleurige suiker voorzichtig rond, om ervoor te zorgen dat al je suiker gelijkmatig karameliseert.


    Giet slagroom

    Haal je pot van het vuur. Giet de warme slagroom langzaam en voorzichtig in je karamel. Roer de room erdoor met je houten lepel.


    Giet Caramel

    Giet de karamel door de zeef op de koude boter. Laat de boter ongeveer 5 minuten in je karamel smelten.


    Meng mengsel

    Roer het mengsel voorzichtig door totdat het bij elkaar komt. Zet apart om af te koelen en dikker te worden.